MTÜ-le Korruptsiooniradar esitati 15 ettepanekut Valge kampsuni auhinnale.

MTÜ-le Korruptsiooniradar esitati 15 ettepanekut inimeste või organisatsioonide kohta, kes võiksid kandideerida Valge kampsuni auhinnale.

„Ettepanekuid Valge kampsuni auhinnale esitati erinevatest Eesti piirkondadest ning valdavalt puudutasid need kohaliku omavalitsuse tegelasi, aga ka erasektoris tegevaid üksikisikuid ning inimeste gruppe,“ ütles MTÜ Korruptsiooniradar juhatuse liige Ardo Ojasalu.

Ojasalu lisas, et esitatud kandidaatide hulgas on mitu ootuspärast persooni aga ka ootamatuid kandidaate. Paljude kandidaatide puhul on vihjed nende korruptiivsete tegude kohta läbi käinud ka meediast. „Märkimist väärib, et saadetud ettepanekute juures on väga sisukad ja motiveeritud põhjendused, mis lihtsustavad otsustamist,“ lisas Ojasalu.

„Valge Kampsuni saaja võib olla avaliku elu tegelane, eelkõige avaliku võimu kandja või ka organisatsioon või isikute kogum, kelle teod on märkimisväärselt vastuolus avatud ühiskonna põhimõtetega ning on suunatud oma huvi edendamisele ja võimu kindlustamisele,“ ütles Ojasalu.

Valge Kampsun ei ole karistus või õiguslik sanktsioon, see on moraalne hinnang eesmärgiga muuta halb paremaks.

Valge kampsuniga annavad Vabaerakond ja Korruptsiooniradar kord aastas subjektiivse hinnangu moraalselt taunitavatele praktikatele või tahtmatusele teostada võimu läbipaistvalt ja avatult. Kandidaatide esitamise tähtaeg oli 30. november 2017.

Auhinna üleandmine toimub detsembri keskel. Selle kohta annab Korruptsiooniradar täiendavalt teada.

Rubriigid: Uncategorized. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga