Toimus Tallinna Korruptsioonikonverents 2017: Edgar läinud, pidu jätkub!

Vabaerakond korraldas kolmapäeval 31. mail kell 10-14 Tallinna Linnahalli katusel korruptsioonikonverentsi tänavuse pealkirjaga „Edgar läinud, pidu jätkub!“.

Konverentsi eesmärk on juhtida tähelepanu jätkuvale komberüüstele Tallinna linnajuhtimises ja otsida lahendusi korruptsioonivaba, läbipaistva linnavalitsemise saavutamiseks.

Vabaerakonna esimees, Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Artur Talvik nendib, et korruptsioon on Keskerakonna geenides. „Meie küsimus on kuidas ja millist geeniravi tarvitada, et see hävitav ollus neist välja saada. Ühe olulise võimaliku lahendusena otsime konverentsil teed, kuidas raiuda läbi linnade ja valdade parteilise juhtimise toiduahelad jõhkralt läbi,“ ütles Talvik.

Vabaerakond teab, et Tallinnas saab väga palju asju paremini teha, kui senine korruptsioonivõrgustik katki hammustada ja alustada läbipaistvat ja seega ka säästlikumat linnavalitsemist ühelt poolt ja teiselt poolt – ka linnaelanikud peavad olema julged ja avalikult korruptsioonist märku andma. Väga vana õigekeelsuse sõnaraamatu järgi on korruptsioon seletatav kui altkäemaksuvõtlikkus, mis kirjeldab toimuvat väga täpselt. Seekordsel konverentsil võetakse esmakordselt episood-episoodi haaval lahti see, kuidas keskerakondlik linnavõim on juba üle kümne aasta linnameedias teadlikult peitnud kõiki oma korruptsioonijuhtumeid. Tutvustatakse analüüsi otse linnatänavalt ehk millise väärpildi korruptsioonist on linnameedia loonud muukeelsetes tallinlastes. Esmakordselt arvutatakse ja avalikustatakse keskerakondliku linnavõimu korruptsioonijuhtumite pealt kokku nende ahnuse kogusumma. Üllatusesinejad on korruptsiooniteemaga kokku puutunud just praeguse Tallinna linnavalitsuse võimuloleku ajal.

Konverentsi paneeldiskussioonil homme keskpäeval osalevad Tallinnas kohalikel valimistel kandideerida otsustanud poliitikud, kellega otsitakse ühisosa võitluses korruptsiooni vastu ja sõlmitakse ühine lubadus, milliste sammudega lõpetatakse korruptiivne linnajuhtimine. Seejärel tutvustab Vabaerakond esmakordselt oma uut algatust – korruptsiooniradarit – ja seda  vedama hakkavat tunnustatud liidrit. Korruptsiooniradari eesmärk on kogu Eesti, aga ka Tallinna linnajuhtimise korruptsiooni-probleemi süsteemne päevavalgele toomine ja lahenduste pakkumine.

Konverentsi peakorraldaja on Vabaerakond. Osalema on oodatud kõik korruptsioonist väsinud linlased, olenemata oma poliitilistest vaadetest.

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga